Computable Future Lab - Ontmoet de toekomst van IT
Future lab - 290x300.png
Voor het derde jaar op rij is het Computable Future Lab onderdeel van Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo. Startups en scale-ups geven een kijkje in de nabije toekomst. Hoe ziet een quantified world er uit? Een wereld waarin slimme algoritmes op basis van onze digitale voetafdruk meer over ons weten dan onze vrienden. Digital identity en artificial intelligence zwengelen de discussie over privacy verder aan. Wie is de eigenaar van data? Hoe interacteren mensen en machines met elkaar in deze wereld? En wat is de invloed van GDPR op deze ontwikkelingen? Is blockchain het antwoord op alle vragen omtrent dit onderwerp? En waar kan blockchain voor meer disruptie zorgen?
Ook besteden wij op het Computable Future Lab aandacht aan cyber security. De oplossingen op dit gebied worden steeds slimmer en beter. En op het Computable Future Lab is ook aandacht voor wat sommige mensen de zwakste schakel noemen; de rol van medewerkers. Zelfs als mensen en techniek nauw samenwerken bij het voorkomen van digitale inbraken en andere bedreigingen, is 100% veiligheid nooit te garanderen. Daarom kunt u op het Computable Future Lab ook kennismaken met de digitale forensisch experts van de toekomst.

Kom op 31 oktober en 1 november naar Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht en ontdek de digitale wereld van morgen.

 

Deelnemers Computable Future Lab 2018


Achmea
Achmea biedt verzekeringen aan voor zorg, schade, leven, arbeidsongeschiktheid en pensioenen. Achmea verkoopt haar verzekeringen rechtstreeks via haar merken zoals Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis. Dit wordt gedaan via de lokale Rabobanken of via tussenpersonen. De klantenkring is breed: van particulieren, kleine zelfstandigen, beursgenoteerde bedrijven tot de overheid.

Brooklyn Partners
Brooklyn Partners helpt organisaties bij het bouwen van de ‘human line of defense’. De programma’s en organisatie verbetermethodes van Brooklyn Partners maken het makkelijker medewerkers optimaal te laten presteren op hun kernactiviteiten.

Dutchsec
DutchSec is een cybersecurity bedrijf en ontwikkelt innovatieve en solide threat-hunting tooling. Deze tools bieden inzicht in activiteiten binnen en buiten een netwerk zodat snel en accuraat gehandeld kan worden bij dreigingen. Daarnaast helpt DutchSec met het voorkomen van nieuwe veiligheidsincidenten en bij het stoppen van cyberaanvallen.

Faktor B.V.
Faktor, opgericht in 2017, is een technologie bedrijf dat oplossingen biedt voor de privacy uitdagingen in de digitale advertentie sector. Faktor geeft met haar producten consumenten controle en keuze over hun persoonlijk data, uitgevers de optie om tot duurzame business modellen te komen en merken het vermogen om effectiever te adverteren.  

Hanzenet
HanzeNet brengt lokaal vraag en aanbod bij elkaar door productie, opslag, consumptie en netwerkcapaciteit slim op elkaar af te stemmen. Dit is Peer-to-Peer (P2P) handel, waarbij mensen onderling transacties aangaan zonder tussenkomst van een centrale autoriteit.

MMOX
MMOX brengt clienten, experts, internationale vendoren en gespecialiseerde technologie samen om gezamenlijk oplossingen te implementeren die het cyber security domein versterken. Het is onze missie dat bedrijven, overheden en service providers altijd een stap voor zijn met de nieuwste cyber mogelijkheden.

PPSK-Kiosk
Als bedrijf wil je al je bezoekers natuurlijk een veilig Wi-Fi netwerk aanbieden en dat zonder administratieve handelingen. Je bezoekers willen zorgeloos gebruik maken van jouw Wi-Fi netwerk. Daar helpt PPSK-Kiosk bij.  

Quant Base
Met haar interactieve dashboard, de Smart Graph, zet Quant Base snel cijfers (ook sensor data en Open Data) om in grafieken, diagrammen en kaarten. Hiermee maakt Quant Base analyse en communicatie eenvoudig.

REQON Security
REQON Security is een snelgroeiende organisatie, opgezet door 2 gedreven, ethische hackers met een innovatieve mindset en een groot doorzettingsvermogen. REQON Security voert uiteenlopende, specialistische pentesten uit. Hierbij wordt de IT-beveiliging uitvoerig onderzocht en worden er zowel bestaande als nieuwe kwetsbaarheden ontdekt.

Schluss
Schluss is een app waarmee jij weer de controle krijgt over je persoonlijke gegevens. Voor iedereen heeft Schluss een eigen digitale safehouse. Een volkomen veilige plek op het internet. Daar kun je al jouw digitale spullen opbergen. Teksten, afbeeldingen en filmpjes.

Sightlabs
Het probleem dat Sightlabs oplost voor bedrijven is een betere en snellere detectie van kwaadaardige software die zich al in het bedrijfsnetwerk bevindt en door de huidige signature based detectie technologie niet (tijdig) kan worden ontdekt.

Smart Region Essentials
De Smart Region Essentials zijn van invloed op belangrijke maatschappelijke opgaven zoals veiligheid, inclusieve maatschappij, bereikbaarheid, gezonde stad, economische ontwikkeling, vestigingsplaats, slimme wijken, monitoring en handhaving. De Smart Region Essentials zorgen voor een versnelling van innovatie in stedelijke ontwikkeling.

VU
Het Computational Lexicology and Terminology Lab is een onderzoeksgroep die computers leert natuurlijke taal te begrijpen. CLTL bouwt een robot die in staat is om te leren en zich aan te passen door te communiceren met mensen. In deze robot komen veel technieken samen: spraakherkenning, objectherkenning, gezichtsherkenning, taaltechnologie en Semantic Web technologie.

Xomnia
Xomnia is het toonaangevende Nederlandse big data-bedrijf dat organisaties in staat stelt om maximale waarde uit gegevens te halen. Xomnia is niet alleen bekend als een big-data partner, maar ook als een innovatief bedrijf dat van uitdagingen houdt.

 

 

Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners