Nieuws
26 augustus 2014

BYOD-tips vanuit de Britse inlichtingendienst

Als onderdeel van het National Cyber Security Program van de Britse inlichtingendienst GCHQ is de Bring Your Own Device (BYOD) Collection gids opgesteld. Het document moet de belangrijkste beveiligingaspecten voor BYOD in kaart brengen.

Als onderdeel van het National Cyber Security Program van de Britse inlichtingendienst GCHQ is de Bring Your Own Device (BYOD) Collection gids opgesteld.  Het document moet de belangrijkste beveiligingaspecten in kaart brengen die gebruikt moeten worden om de bedrijfsvoordelen van BYOD te maximaliseren en tegelijkertijd de risico’s te minimaliseren.

Richtlijnen

Volgens de gids zijn er zeker acht beveiligingsaspecten die organisaties moeten meenemen bij hun beslissing om BYOD te gaan implementeren. Deze aspecten zijn:

- Begrijp de juridische aspecten
- Creëer een BYOD-beleid
- Beperk de hoeveelheid informatie die met apparaten wordt gedeeld
- Moedig een medewerkers overeenkomst aan
- Overweeg het gebruik van technische middelen
- Anticipeer op meer apparaatondersteuning
- Bereid je voor op beveiligingsincidenten
- Overweeg alternatieve eigendomsmodellen

BYOD-beleid

Deze acht richtlijnen worden in het document kort toegelicht. Voor een meer uitgebreide uitleg over manieren waarop een BYOD-beleid kan worden opgesteld en een checklist voor het bepalen of uw IT-infrastructuur en security klaar is voor BYOD, bekijkt u de onderstaande whitepapers:


Bron: Computerweekly.com

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners