Nieuws
01 maart 2017

Palo Alto Networks koopt LightCyber

Het Amerikaanse Palo Alto Networks neemt het Israëlische LightCyber over voor 105 miljoen dollar (ruim 99,6 miljoen euro). Dat beveiligingsbedrijf levert een technologie om cyberaanvallen op te sporen op basis van gedragsanalyse. LightCyber heeft zijn emea-kantoor gevestigd in Amsterdam-Duivendrecht.

LightCyber is in 2012 opgericht door securityexperts Giora Engel en Michael Mumcuoglu. Het bedrijf levert een platform dat gedragspatronen binnen het bedrijfsnetwerk analyseert. Dat doet het op basis van machine learning. Dit stelt gebruikers in staat om cyberaanvallen op basis van een gedragsafwijking op te sporen.

Met de overname van kan Palo Alto Networks een platform bieden dat cyberaanvallen in meerdere stadia kan opsporen. De Amerikaanse beveiligingsbedrijf gaat de LightCyber-oplossing integreren in zijn securityplatform. Dit wordt naar verwachting eind 2017 afgerond. In de tussentijd blijft Palo Alto Networks de producten van LightCyber aanbieden en levert het support aan bestaande klanten. De zeventig werknemers zullen zich bij Palo Alto Networks voegen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners