Nieuws
03 maart 2017

Interxion betaalt 78 miljoen voor datacenters Vancis

Datacenteraanbieder Interxion heeft 78 miljoen euro betaald voor de aankoop van de datacenters van Vancis in het Amsterdamse Science Park en Almere. Dat maakte het Nederlandse bedrijf bekend in het kader van de presentatie van de jaarcijfers. Interxion zag zijn jaaromzet in 2016 stijgen van met 9 procent van 386,6 miljoen naar 421,8 miljoen. De nettowinst liep wel terug van 48,6 miljoen naar 39,9 miljoen euro, als gevolg van hogere afschrijvingen en hogere financiële lasten.

Interxion maakte begin deze week bekend de datacenteractiviteiten van Vancis over te nemen. Daarbij gaat het niet alleen om de belangrijke locatie in het Science Park in Amsterdam, maar ook om datacenter in Almere. Tien medewerkers stappen over naar Interxion.

De 78 miljoen euro die Interxion hiervoor neerlegt, noemt Jim Huseby, verantwoordelijk voor Investor Relations (IR), een 'nette prijs'. Hij licht toe dat het bedrag dertien keer de Ebitda is die Vancis hiermee behaalde. 'Elke overname moet je natuurlijk op zijn eigen merites beoordelen. Wij zijn blij met deze overname omdat we vanuit connectiviteitsoogpunt een belangrijk knooppunt binnenhalen.'

Het overgenomen datacenter ligt in het connectiviteitshart van Amsterdam, aangezien het de locatie is waar de Amsterdam Internet Exchange is opgezet. Interxion zegt dat het met de overname het aantal carriers in Amsterdam verdubbelt. Daaronder zitten alle grote internationale carriers, zo'n veertig internet service providers (isp's), alle grote internet exchanges en diverse cloudplatformen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners