Nieuws
07 juli 2017

John McAfee schikt met Intel over gebruik naam

Antivirus-tycoon John McAfee, maker van de gelijknamige antivirussoftware, heeft geschikt in een zaak met Intel. Resultaat is dat de cybersecuritypionier zijn naam ‘kwijt’ is en hij zijn gaming- en cybersecuritybedrijf MGT Capital Investements Inc niet om mag dopen in John McAfee Global Technologies.

Daarnaast mag McAfee zijn naam niet verbinden aan cybersecurity-gerelateerde producten en services. Wel mag hij zijn naam gebruiken voor advertenties, promoties en presentaties. McAfee vervult op dit moment verschillende adviesfuncties, zoals bij het Canadese EDC waar hij zich bezighoudt met de beveiliging van blockchain.

McAfee werd door Intel gewaarschuwd dat hij het merkenrecht van de chipfabrikant zou schenden door zijn eigen naam te gebruiken op cybersecurityproducten. Daar was de antiviruspionier het niet mee eens, dus klaagde hij Intel aan.

De security-expert verkocht zijn bedrijf, McAfee Associates, in 2010 voor 7,68 miljard dollar aan Intel. Het beveiligingsbedrijf McAfee werd in 2014 omgedoopt in Intel Security, maar die verandering werd eerder dit jaar weer teruggedraaid. Het bedrijf McAfee is inmiddels afgesplitst van Intel.

Investeringsfirma TPG verwierf in 2016 een meerderheidsbelang, maar Intel heeft nog 49 procent van de aandelen in handen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners