Nieuws
08 februari 2018

KPMG: Nederlander niet bekend met AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt per 25 mei 2018 van kracht. Slechts 18 procent van de Nederlanders is op de hoogte van deze nieuwe wet. 80 procent weet dan ook niet hoe zij gebruik moeten maken van de nieuwe privacyrechten. Gewezen op hun nieuwe rechten, zoals het recht op vergetelheid en recht op inzage, wil de helft gebruik maken van deze mogelijkheden.

Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Weten is Willen’ van KPMG. Hiervoor heeft Motivaction International, in opdracht van KPMG, ruim duizend Nederlanders tussen de vijftien en 75 jaar ondervraagd over verschillende thema’s op het gebied van privacy en over de AVG.

Seksuele voorkeur, etnische achtergrond en geloofsovertuiging wordt door de AVG bestempeld als gevoelige persoonsgegevens. Echter zien Nederlanders dit in mindere mate als gevoelige persoonsgegevens. Zij betitelen creditcardafschriften, het elektronisch patiëntendossier (epd) en informatie over de psychische gezondheid juist als bijzondere persoonsgegevens.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners