Nieuws
26 juli 2018

‘Industrie vertrouwt IIoT-beveiliging ondermaats’

Binnen industriële organisaties is sprake van tegenstrijdige en onrealistische interpretaties van de beveiliging van industrial internet of things (IIoT). Endpoints worden gezien als de kwetsbaarste schakel in de beveiliging, hoewel er verwarring bestaat over wat nu precies een endpoint is. Dit zijn de belangrijkste conclusies van het 2018 Sans Industrial IoT Security Survey Report, dat vraagstukken in kaart brengt over de beveiliging van het snelgroeiende gebruik van het IIoT.

Het IIoT is een onderdeel van het internet of things dat verband houdt met het gebruik van verbonden apparaten binnen vitale infrastructuren in de energiewereld, maakindustrie, olie- en aardgasindustrie, transportwereld en gezondheidszorg. Volgens de prognoses zal het aantal IoT-apparaten verdrievoudigen van 23,14 miljard in 2018 tot 75,44 miljard in 2025.

Volgens het onderzoeksrapport van het Sans Institute verwachten de meeste bedrijven dat het aantal verbonden apparaten binnen hun organisatie met 10 tot 25 procent zal groeien. Door deze snelle groei verdubbelt het aantal systemen waarmee IIoT-apparaten zijn verbonden grofweg elke drie tot zeven jaar. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de complexiteit van netwerken toeneemt doordat informatietechnologie en operationele technologie sterker verweven raken. Verder zal er sprake zijn van een sterkere vraag naar bandbreedte en een prangende behoefte aan personeel met kennis van best practices op beveiligingsgebied die betrekking hebben op het ontwerp, de implementatie en het beheer van IIoT-systemen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners