Nieuws
25 oktober 2018

Weconomics start praktische opleiding blockchain

Partnernetwerk Weconomics Foundation introduceert Certified Blockchain Professionals, een halfjaarlijks programma dat richt zich op de ontwerpkant van blockchainorganisaties. De gedachte erachter is dat bedrijven door de snelle ontwikkeling van blockchaintechnologie behoefte hebben aan goed opgeleide blockchain-professionals.

Het programma richt zich primair op het oplossen van organisatieproblemen met blockchain, zoals complexiteit, lage productiviteitsgroei, privacy, security en frictie tussen en binnen organisaties. Secundair richt het zich op het gebruiken van nieuwe organisatiemodellen en tertiair op de technologie. Paul Bessems, blockchainconsultant, auteur en programmaleider bij Weconomics, zegt hierover: ‘Blockchaintechnologie sec is niet zo disruptief, maar de invloed op digitale transformatie, het organiseren van data, vertrouwen, werk en economie zal groot zijn. We moeten young professionals daarop voorbereiden.’

Bij blockchain wordt al snel gedacht aan blockchain-ontwikkelaars, zegt Bessems. Maar voordat te starten valt met programmeren, is het volgens hem belangrijk na te denken over de organisatie waarbinnen een blockchain wordt toegepast. Omdat blockchain een decentrale structuur kent, is het niet zinvol blockchain toe te passen binnen centraal georganiseerde muren van bedrijven en overheden met hiërarchieën, functies en lokale ict-systemen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners