Nieuws
07 november 2018

Senaat beveiligt gasten-wifi met PPSK-Kiosk

Het gastennetwerk van de Eerste Kamer wordt beveiligd met een PPSK-kiosk. Dat is een zuil die voor iedere bezoeker een unieke toegangscode voor het wifi-netwerk genereert. De zuil waarvan er twee op het Binnenhof staan, was te zien in het Computable Future Lab tijdens de vakbeurzen Infosecurity en Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het gaat om een zuil met een tablet die gekoppeld is aan het wifi-netwerk voor gasten, legt Michael Linszen van leverancier Cloudcarrier uit tijdens een demonstratie van de PPSK-kiosk op de beursvloer.  

‘Na het scannen van een qr-code krijgt iedere bezoeker een unieke wpa2-, of wpa3-sleutel. Daarmee moet een einde komen aan openbare wifi-netwerken zonder beveiligingscode of wachtwoorden die via briefjes worden gedeeld’, aldus Linszen. Criminelen kunnen die wachtwoorden misbruiken voor het opzetten van een man-in-the-middel-aanval. waarbij ze het wifi-verkeer tussen de mobiele telefoon en wifi-router afvangen, zonder dat de gebruiker en wifi-aanbieder dat doorhebben.

Bedrijven die de zuil plaatsen kunnen zelf bepalen hoe lang de unieke toegangscode te gebruiken is. Bijvoorbeeld: een uur, 24 uur, een week, onbeperkt, enzovoort. Volgens Linszen is de oplossing interessant voor plekken zoals ziekenhuizen, gemeentehuizen, hotels, restaurants en tankstations.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners