Nieuws
18 december 2018

Gitlab looft beloning uit voor opsporen fouten

De online-codebewaarplaats Gitlab komt met een programma waarin iedereen bugs kan helpen oplossen. Wie een kritische fout weet te vinden, kan daarvoor tot 12.000 dollar opstrijken.

Kritische bugs definieert Gitlab als fouten waar meer dan de helft van zijn klanten last van heeft. Bugs met ‘hoge impact’ zijn goed voor 7.500 dollar, medium-impact leveren nog drieduizend dollar op. Wie een eenzame bug oplost waar niemand last van heeft, mag nog op duizend dollar rekenen.

Github had al een anti-bug-programma lopen, maar dat was niet voor iedereen toegankelijk. Langs dat kanaal is al ruim tweehonderdduizend uitbetaald en werden bijna tweehonderd fouten opgelost. Op die manier is ook de tijd die nodig is om fouten op te lossen, drastisch gedaald.

Github organiseert het programma in samenwerking met het 'white-hackersbedrijf' HackerOne. De premies die het uitlooft zijn wel niet zo hoog als dat van rivaal Github, dat onlangs door Microsoft werd overgenomen. Daar kan een kritieke bug twintigduizend dollar opleveren. Github hanteert een ook soort scorebord waar de hoogste scorende bug-pletters worden opgelijst.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners