Nieuws
18 december 2018

Een derde bedrijven geïnfecteerd met Coinhive

Coinhive viert deze maand zijn verjaardag: de cryptominer staat precies één jaar bovenaan op de lijst van populairste malware. Dat blijkt uit de Global Threat Index van securitybedrijf Check Point. In de afgelopen twaalf maanden trof Coinhive bijna één op de drie bedrijven wereldwijd.

In november vierde Coinhive zijn eerste verjaardag. De malware staat sinds 2017 bovenaan de lijst met populairste bedreigingen en kan zich nu precies één jaar de nummer één noemen. In de laatste twaalf maanden werden bijna een kwart van alle organisaties wereldwijd geconfronteerd met Coinhive. Cryptomining-malware in het algemeen trof maar liefst 38 procent van de ondernemingen wereldwijd, zegt Check Point.

Coinhive blijft dan wel de nummer één, andere malware zoals het Emotet-botnet winnen ook aan populariteit, onder andere dankzij Thanksgiving. In de Global Threat Index-editie van november stoomt het Emotet-botnet de top tien van populairste malware binnen. Dat botnet groeide sterk na verschillende nieuwe aanvalscampagnes, waaronder een succesvolle campagne in Thanksgiving-thema.

De Thanksgiving-campagne was opgebouwd rond ‘malspam’-e-mails, vermomd als Thanksgiving-kaartjes. De mails bevatten kwaadaardige bijlagen, alweer voorzien van bestandsnamen rond het Thanksgiving-thema. Zo kon het botnet verder verspreiden en raakten computers ook geïnfecteerd met andere malware. De strategie deed de wereldwijde impact van het Emotet-botnet met een kwart stijgen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners