Nieuws
04 januari 2019

Duitse politiek in rep en roer na grote hack

Van honderden Duitse politici is de afgelopen maand gevoelige informatie online gezet. Het gaat onder meer om telefoonnummers, privé-adressen, creditcardgegevens en in sommige gevallen scans van identiteitsbewijzen, facturen, interne correspondentie en privé-chats. Dat meldt de Duitse nieuwsrubriek Tagesschau vrijdag 4 januari 2019.

De gegevens werden vanaf begin december in etappes gepubliceerd via Twitter, meldt Tagesschau. Tegen het eind van de maand waren via het account gegevens van politici van vrijwel alle fracties in de Duitse Bondsdag gelekt. Bovendien moesten enkele europarlementariërs en politieke kopstukken op deelstaat- en gemeentelijk niveau het ontgelden.

Ook van bondskanselier Angela Merkel lagen gegevens op straat, hebben ambtenaren inmiddels bevestigd. Vooralsnog lijkt het er echter op dat geen politiek-gevoelige informatie is gelekt. Het Cyberabwehrzentrum, de Duitse instantie die cyberaanvallen op overheidsinstellingen moet voorkomen, doet momenteel onderzoek. De minister van justitie spreekt van een ernstige aanval die het vertrouwen in de democratie en in de instellingen schaadt.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners