Nieuws
07 januari 2019

Fortinet-ceo voorzitter Cybersecurity-werkgroep WEF

De werkgroep die de oprichting van het Centre for Cybersecurity van het World Economic Forum (WEF) in goede banen moet leiden, heeft in Ken Xie een nieuwe voorzitter gevonden. Xie is ceo van het beveiligingsbedrijf Fortinet.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos, in januari vorig jaar, werd bekendgemaakt dat Accenture, Fortinet en Sberbank zijn aangewezen als medeoprichters van het Centre for Cybersecurity. Xie neemt zitting in de adviesraad van dit expertisecentrum. Daarnaast is hij benoemd tot gespreksleider voor de Centre for Cybersecurity Cyber Workforce-sessie tijdens de volgende bijeenkomst van het WEF in Davos op 22 januari.

Het Centre for Cybersecurity is opgericht omdat volgens het WEF de mondiale bedreigingen voor de digitale economie om wereldwijde tegenmaatregelen vragen. Het centrum wordt een wereldwijd netwerk van bedrijven, overheidsinstellingen, universiteiten en maatschappelijke organisaties die hun krachten bundelen in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Fortinet is eveneens medeoprichter van de Cyber Threat Alliance, werkt samen met het NATO Communications and Information Agency en heeft zitting in een werkgroep van beveiligingsexperts van Interpol.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners