Nieuws
28 januari 2019

ISO 27001/27006 accreditatie voor Brand Compliance

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

’s-Hertogenbosch - Brand Compliance ontving 24 januari j.l. de ISO 27001 (verstrekt volgens ISO/IEC 27006) accreditatie van de Raad voor Accreditatie (RvA). Deze Raad heeft de procedures van Brand Compliance getoetst volgens de ISO 27006 norm en geaccordeerd, waardoor Brand Compliance nu ISO 27001 certificeringen (voor informatiebeveiliging) mag uitgeven onder accreditatie.
Informatiebeveiliging volgens de ISO 27001 norm
Veel organisaties hebben dagelijks te maken met vertrouwelijke en/of privacygevoelige gegevens. Het is essentieel dat deze informatie ‘niet op straat komt te liggen’. Enerzijds omdat organisaties klantgegevens willen beschermen en anderzijds omdat wet- en regelgeving op dit gebied steeds strenger worden. Met de ISO 27001 norm op het gebied van informatiebeveiliging kunnen organisaties laten zien dat zij op een verantwoorde wijze om gaan met vertrouwelijke gegevens.
De ISO 27001 norm is dé wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging. De basis hiervoor is de implementatie van een informatiebeveiligingsmanagementsysteem, waarin aan de hand van een risicoanalyse wordt vastgelegd welke beheers- en borgingsmaatregelen de organisatie heeft getroffen met betrekking tot informatiebeveiliging.
De toetsing op ISO 27006 bij Brand Compliance
De RvA is de nationale accreditatie-instantie in Nederland. De RvA accrediteert op basis van internationale ISO-normen certificerende instellingen. Accrediteren is het bevestigen van de deskundigheid, de onafhankelijkheid en het verbetervermogen van een certificerende instelling. Brand Compliance werd door de RvA competent verklaard voor het uitvoeren van audits volgens de ISO 27001 norm (in overeenstemming met de vereisten van ISO 27006:2015). Daarmee mag de certificerende instelling ISO 27001 certificaten uitgeven onder accreditatie. Bekijk de Brand Compliance website voor informatie over andere accreditaties.

Over Auditbureau Brand Compliance
Brand Compliance maakt sinds 2004 de betrouwbaarheid van organisaties zichtbaar. Hierdoor is meteen transparant voor klanten en leveranciers met wie ze te maken hebben, zodat ze met een gerust hart zaken kunnen doen. Met een enthousiast team van audit experts geven zij inzicht of organisaties voldoen aan de opgelegde normen. Dat doen zij met een frisse, vlotte en persoonlijke aanpak. Brand Compliance werkt met trots voor gerenommeerde merken als Peugeot en Mercedes-Benz, maar ook voor lokale zorgorganisaties en softwareleveranciers.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners