Nieuws
30 januari 2019

App-beveiliging (part I): ken de gevaren

Een groot aantal organisaties brengt mobiele apps uit voor consumenten, partners of medewerkers. De meeste apps bieden een goede gebruikservaring en zijn tot op zekere hoogte veilig. Hoewel ze slagen voor de controles door de app-stores, blijft de app-veiligheid een uitdaging, zeker als je een eigen app wilt ontwikkelen. Juist omdat veel apps toegang tot gebruikersgegevens vereisen, mag de veiligheid ervan niet verwaarloosd worden.

Applicatiebeveiliging omvat het testen en beoordelen van een applicatie om te zorgen dat mobiele apps, webapplicaties of api's beveiligd zijn tegen mogelijke aanvallen. Organisaties missen vaak de expertise en capaciteit om applicaties adequaat te monitoren. Daarnaast zijn zij onvoldoende in staat hun beveiligingsprotocol aan te passen om opkomende bedreigingen tegen te gaan. Verder moeten zij strikte richtlijnen volgen om personen te beschermen tegen de gevolgen van onvoldoende beveiliging (vergelijkbaar met wat de AVG).

Applicatiebeveiliging verhoogt de operationele efficiëntie, zorgt dat applicaties aan compliance-eisen voldoen, vermindert risico's en verbetert het vertrouwen tussen een bedrijf en gebruikers. De reputatie van een onderneming is een kwetsbaar goed. Beveiligingsinbreuken en compliance-overtredingen tasten die reputatie ernstig aan. Ze maken potentiële gebruikers wantrouwig. Effectieve applicatiebeveiliging is een waardevolle investering.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners