Nieuws
25 februari 2019

Baas over je wifi-netwerk

Zowel op het werk als thuis geldt: snel en veilig wifi is vanzelfsprekend. Maar komt het op beveiliging aan, dan ziet de realiteit er heel anders uit. Of weet jij wel altijd wie zich in jouw bedrijfsnetwerk bevindt?

Elke werknemer, bezoeker en andere gebruiker van het wifi-netwerk brengt voor bedrijven een groot veiligheidsrisico met zich mee: de cyberaanval. Een risico dat elk bedrijf wil beperken.

Uit onderzoek blijkt dat in de afgelopen twee jaar 68 procent van de bedrijven het slachtoffer is geworden van een cyberaanval. Sommige aanvallen worden op tijd ontdekt, zoals de poging van Russische geheim agenten in april vorig jaar om het OPCW (Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens) in Den Haag te hacken. Dat is niet altijd het geval. Genoeg reden om vraagtekens te zetten bij de manier waarop we omgaan met wifi-wachtwoorden

Algemene wachtwoorden zorgen ervoor dat bedrijven als netwerkbeheerders hun controle over de wifi verliezen. Werknemers en bezoekers zouden idealiter automatisch een uniek wachtwoord moeten krijgen. Hiermee wordt het risico van cyberaanvallen en gegevensdiefstal aanzienlijk verkleind. Bekende methoden voor het toekennen van individuele wifi-wachtwoorden zijn private pre-shared keys (ppsk) en lancom enhanced passphrase security users (leps-u). 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners