Nieuws
19 februari 2019

Dataexpert koopt Zweedse reseller Forensic Experts

De Veenendaalse cyberbeveiliger Dataexpert neemt het Zweedse Forensic Experts Scandinavia AB over. Met de acquisitie wil het bedrijf zich versterken in Scandinavië. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De partijen kwamen dit eind januari overeen.

‘De overname is een logische vervolgstap om de positie van Dataexpert in Europa te versterken. Met de nieuwe focus en kennis van het publieke en private domein in de Scandinavische landen en inzichten in de lokale cultuur en procedures streven we ook in deze landen naar een veiligere samenleving’, aldus Robbert Bakker, ceo van Dataexpert. Het productportfolio blijft nagenoeg hetzelfde als in Nederland en richt zich op digital forensics, data analytics en cybersecurity. Ook de daarbij behorende support, consultancy en training behoren tot het aanbod.

Een woordvoerster geeft aan dat het de eerste overname in Scandinavië is voor de cyberbeveiliger. 'Dataexpert is momenteel reeds actief in België en het Caribisch gebied. Scandinavië is de volgende stap en heeft nu onze focus. Uiteraard zijn we ambitieus, maar vooralsnog willen we eerst in deze drie marktgebieden ons netwerk verbreden en onze samenwerkingen uitbreiden.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners