Nieuws
22 februari 2019

Uitrol van 5G domineert Mobile World Congress

Nu 5G voor de deur staat, belooft de jaarlijkse top van de telecomwereld een van de meest interessante uit haar 32-jarige geschiedenis te worden. Reikhalzend wordt uitgekeken naar sterke use cases, met name in de industrie, de zorg en het transport. Verder staat de overgang naar de nieuwe generatie mobiele netwerken centraal. Zo'n transitie gaat niet zonder slag of stoot.

Het Mobile World Congress (MWC) blijft met voorsprong het voornaamste evenement in deze branche. Rond de 110.000 bezoekers komen van aanstaande maandag tot en met donderdag in Barcelona bijeen om de laatste mobiele ontwikkelingen te zien. Op het eerste gezicht zal de technologie wellicht niet spectaculair ogen, maar ‘onder water’ gebeurt veel.

Het thema is dit jaar Intelligent Connectivity, de mix van 5G, het Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) en big data. 5G moet daarbij niet als een losstaande technologie worden gezien. 5G, IoT, ai en de massale beschikbaarheid van data zijn onderling nauw verbonden. Deze ontwikkelingen gaan elkaar versterken. Ruim 2.400 exposanten tonen in acht grote congreshallen hoe mobiele technologie ons privé en zakelijk leven gaat verbeteren.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners