Nieuws
25 februari 2019

Thales verkoopt hardwarebeveiliger nCipher aan Entrust

De Amerikaanse specialist in oplossingen voor identiteitsmanagement, Entrust Datacard, neemt nCipher Security over van Thales. Het van oorsprong Franse Thales moet die divisie die hardwarebeveiligingsmodules uitbrengt, afstoten. Na de overname van Gemalto door Thales stelden mededingingsautoriteiten dat als voorwaarde voor de overname van die Nederlandse beveiliger. nCipher opereerde sinds het begin van 2019 zelfstandig.

nCipher is actief op de markt voor GP HSM of General Purpose Hardware Security Modules. De afdeling wordt door Thales afgesplitst omdat het eerder al het Nederlandse Gemalto had overgenomen. Die overname mocht van de mededingingsautoriteiten enkel doorgaan als Thales nCipher van de hand deed.

Thales kocht de Britse encryptiespecialist nCipher elf jaar geleden voor zo’n 100 miljoen dollar. Hoeveel Entrust er voor betaalt, is niet bekendgemaakt. Bij nCipher werken zo’n driehonderd mensen en wordt een omzet van 100 miljoen euro gedraaid. Volgens Entrust Datacard is de overname een antwoord op de gestegen vraag naar identiteitsmanagement door onder meer de GDPR en eIDAS-wetgevingen. GP HSM-apparaten zijn ook een bouwblok voor de PKI-infrastructuur (public key infrastructure) en SSL-producten (secure socket layer) die Entrust aanbiedt, aldus het bedrijf.

De overname van nCipher door Entrust zal waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2019 afgerond worden, als ze goedkeuring krijgt van de autoriteiten.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners