Nieuws
29 juli 2019

No More Ransom ontcijfert 109 soorten software

No More Ransome, een publiek-private samenwerking voor de aanpak van gijzelsoftware, heeft in drie jaar tijd 109 soorten gijzelsoftware ontcijferd. De organisatie biedt 82 tools die ransomware kunnen decrypten (ontsleutelen) en zou voorkomen hebben dat criminelen voor een geschatte 108 miljoen dollar aan losgeld konden buitmaken.

Dat meldt No More Ransome in een overzicht ter ere van zijn derde verjaardag. De organisatie, die sinds 2016 strijdt tegen dataversleuteling door cybercriminelen, bestaat onder meer uit Europol en de Nationale Politie. Ook securityleveranciers als McAfee en grote cloudspelers als Amazon Web Services (AWS) zijn bij de organisatie betrokken.

Het publiek-private initiatief publiceert via een portal nieuwe decryptietools. Met de toevoeging van 14 nieuwe tools  in 2019 kunnen 109 soorten ransomware worden aangepakt. Daar komen doorlopend nieuwe releases bij. Inmiddels bezochten drie miljoen unieke bezoekers uit 188 landen de websites van de organisatie die inmiddels beschikbaar is in 35 talen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners