Nieuws
05 augustus 2019

Mimecast deelt data en api’s in security-alliantie

Cybersecurityleverancier Mimecast zet een alliantieprogramma op. Het idee achter het zogenoemde Cyber Alliance Program is dat securityleveranciers meer data uitwisselen over dreigingen dan nu gebeurt. Ook moeten de oplossingen van de securitybedrijven beter in elkaar integreren (interoperabiliteit). Deelnemers zijn onder meer Salesforce, IBM Security en Splunk.

Klanten van de aangesloten leveranciers moeten door de samenwerking beter beveiligd zijn tegen cyberdreigingen. ‘Het gemiddelde bedrijf gebruikt tientallen verschillende security-oplossingen. Als de leveranciers data over bedreigingen, kwaadaardige code en aanvalsvectoren met elkaar delen, worden hun producten effectiever en is de klant extra goed beschermd’, schrijft Mimecast in een aankondiging van de alliantie.

‘Organisaties hebben vaak beperkte middelen en budgetten’, zegt Christina Van Houten, chief strategy officer bij Mimecast. ‘Toch zijn it-beheerders nog steeds verantwoordelijk voor het verwerken van en reageren op securitymeldingen, terwijl ze ook nog een breed scala aan losse security-oplossingen moeten beheren.' Volgens haar kan automatisering via interactie met Mimecast-api’s helpen bij het stroomlijnen en vereenvoudigen van die taken.

De samenwerking bestaat onder meer uit het delen van api’s. Daarnaast worden handleidingen met voorbeeldcode in de ontwikkeltalen http, Python, C#, PowerShell en Java uitgewisseld. Ook worden tutorials gedeeld over hoe en wanneer organisaties de geïntegreerde oplossingen kunnen toepassen in hun eigen ict-omgeving.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners