Nieuws
01 november 2019

Zo hacken Russische spionnen volgens Fox-It

Een goede teaser prikkelt de nieuwsgierigheid. En dat deed Fox-It met zijn sessie ‘Zo hacken Russische spionnen’. De animo ervoor was zo groot dat de organisatie moest uitwijken van een zaal met honderd naar een zaal met vierhonderd stoelen - en ook die was tot de nok toe gevuld.

‘Threat Intelligence Analyst Maarten van Dantzig van 14:00u – 14:45u het seminar 'Zo hacken Russische spionnen’’, twitterde Fox-It voorafgaand aan de Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo. Alsof de duivel ermee speelde, want op genoemd tijdstip geen Van Dantzig. De cybersecurityspecialist verbonden aan de Nederlandse autoriteit op het gebied van cybersecurity had wat anders aan zijn hoofd, en wel een ‘groot incident elders’, met mogelijk Russische inbreng. Wel op het podium van Theater 4 zijn collega-veiligheidsexpert Frank Groenewegen.

Met Groenewegen aan het woord bleef het onderwerp in goede handen. Groenewegen en Van Dantzig waren nauw betrokken bij een onderzoek bij ‘een internationale klant met kantoren in Nederland’, die ongewenst bezoek op zijn netwerk had. Het was ook dit onderzoek waarmee Groenewegen het publiek liet kennismaken. Daarvoor ging hij naar het security operations center (soc) van Fox-It tussen 2013 en 2014. Kwade genius in de spionagethriller is de Turla-groep, een naar verluidt hackersgroep in dienst van de Russische geheime dienst. Geen kleine jongens zowaar; volgens Groenewegen ‘een team dat zich ophoudt in de Champions League van de internationale hackerswereld’ en al twintig jaar wereldwijd actief is om bedrijven te saboteren.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners