Nieuws
04 november 2019

Fortinet lijft endpoint-beveiliger EnSilo in

Het Amerikaanse Fortinet heeft het eveneens Amerikaanse EnSilo overgenomen, een specialist op het gebied van endpoint-beveiliging. Met de overname voegt Fortinet oplossingen voor endpoint- en netwerkbeveiliging toe aan zijn portfolio.

Beveiliger EnSilo levert geautomatiseerde realtime-bescherming tegen cyberbedreigingen (ransomware, cyberaanvallen en pogingen om data naar buiten te smokkelen) en een incidentresponsdiensten door een team van bedreigingsexperts. Er is ondersteuning voor multi-tenancy voorzien en de software kan schalen tot honderdduizenden endpoints. Het bedrijf heeft ook beveiligingsoplossingen voor iot. 

EnSilo was voor de overname al Fortinet Security Fabric-ready partner. Hun technologie vormt een aanvulling op firewalls uit de FortiGate-reeks, FortiSandbox, FortiSIEM en de FortiClient Fabric Agent.

Het is de bedoeling om de technologie van EnSilo met eigen oplossingen, zoals FortiSIEM, het user entity behavior analytics (UEBA)-systeem FortiInsight en FortiNAC, te integreren, schrijft Fortinet in een persbericht. Bedrijven kunnen zo profiteren van overzicht op hun endpoints en een gecoördineerd, dynamisch beheer van alle activiteiten rond het netwerk, gebruikers en hosts. Managed security service providers kunnen zo hun klanten te voorzien van managed detection and response (mdr)-diensten.

Financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt. EnSilo was niet-beursgenoteerd.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners