Nieuws
22 juni 2020

Flinke groei nl-domeinen door coronacrisis

Bedrijven zetten in de coronatijd steeds vaker een website op om hun producten en diensten te kunnen verkopen. Dat leidt tot een flinke stijging van het aantal nl-domeinen. Halverwege 2020 is het aantal nl-domeinen de zes miljoen gepasseerd, ‘een mijlpaal’ meldt SIDN.

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) verwachtte dat het aantal van zes miljoen registraties aanvankelijk pas begin 2021 te bereiken. Maar door corona komt de piek vroeger.

‘Ondernemers richten hun pijlen op online’, verklaart SIDN-woordvoerder Marnie van Duijnhoven de stijging. ‘Het gaat vooral om bedrijven in de horeca en detailhandel. Zij starten bijvoorbeeld een extra webshop of een website voor het bezorgen van maaltijden.’

Gelet op de groeiontwikkeling tot nu toe, verwacht de stichting dat eind 2020 het aantal registraties op het nl-domein structureel boven de zes miljoen zal blijven. ‘Aan het einde van elk kwartaal is er altijd een piek in het aantal opheffingen, dus dan kan het aantal even onder de zes miljoen zakken’, staat in een persbericht over de cijfers. Voor corona werden jaarlijks zo’n 850.000 nieuwe namen geregistreerd en ongeveer 800.000 weer opgeheven.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners