Nieuws
22 juni 2020

Game maakt kids bewust van cybergevaar

Hoe maak je kinderen blijvend bewust van cybergevaren? Met een educatieve game waar ze als held actief meespelen in het verhaal. Gamebedrijf Flavour en kennispartner Krabé Academy sloegen de handen ineen en ontwikkelden HackShield, dat inmiddels door zo’n tachtigduizend kinderen wordt gespeeld. HackShield won in 2019 de Computable Award voor het Ict-project van het Jaar in het Onderwijs.

Digitale scouting, daarmee vergelijkt oprichter Tim Murck HackShield, de cybergame die hij de afgelopen tweeënhalf jaar samen met Roy Kramer ontwikkelde. HackShield is een educatieve toepassing die acht- tot twaalfjarigen spelenderwijs opleidt tot junior cyber agents. In de game gaan de kinderen in gesprek met hackers en experts en vinden ze samen oplossingen voor digitale problemen zoals cyberpesten, online privacy en digitale veiligheid.

Zo’n game is hoognodig, vindt Murck. ‘De toekomst is digitaal en kinderen worden niet of nauwelijks bewapend tegen de gevaren van dit digitale leven’, vertelt hij. ‘Ze delen dagelijks persoonlijke gegevens, downloaden argeloos data en zijn goed van vertrouwen. Iedereen ziet de risico’s, maar bijna niemand neemt actie.’ Volgens hem hoef je van de meeste ouders niet veel te verwachten: ‘Zij zijn zelf niet in deze wereld opgegroeid.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners