Nieuws
21 juli 2020

Thuiswerker wantrouwt beveiliging via biometrie

Nederlanders zijn niet gauw bereid om biometrische data af te staan voor authenticatie. Ze vinden het gebruik van een vinger-, iris- of gezichtsscan riskant zonder een goed beeld te hebben van de inzet van die verificatiemiddelen. Om dat tij te keren, moet de securitysector opener zijn over de werking van die technologie en waarom en hoe bepaalde data worden gebruikt.

Dat stelt security-expert Brenno de Winter in een reactie op de uitkomsten van onderzoek van ict-beveiliger Unisys. Uit het Unisys Security Index Report 2020 blijkt namelijk dat Nederlanders niet happig zijn op het delen van biometrische data om hun identiteit te verifiëren.

De helft van de ondervraagden wil zijn stem niet delen om de identiteit te verifiëren. Ook gezichtsherkenning wordt door 41 procent van de respondenten afgewezen als verificatiemiddel. Een vingerafdruk wordt door 39 afgewezen en een irisscan door 43 procent. Een vergelijking met andere landen is er niet. De beveiliger stelde de vragen over biometrie specifiek aan de Nederlandse onderzoeksgroep van ruim duizend man.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners