Nieuws
18 september 2020

Aart Jochem (PGGM) wordt eerste ciso Rijk

Aart Jochem wordt vanaf 1 november de eerste chief information security officer (ciso) Rijk. Hij is momenteel ciso en hoofd Security & Quality Office bij pensioenfonds PGGM en brengt veel relevante ervaring met zich mee. Aan Jochem de taak om de coördinatie wat betreft de informatiebeveiliging binnen de rijksoverheid structureel te verbeteren.

De ciso Rijk moet voor de rijksoverheid het boegbeeld van informatiebeveiliging en privacybeleid worden. Vorig jaar kondigde minister Ollongren (BZK) deze nieuwe functie aan. Ze deed dit nadat de Algemene Rekenkamer had geconstateerd dat de rijksbrede coördinatie op informatiebeveiliging kon worden versterkt.

Elk ministerie heeft zijn eigen chief information security officer en de ciso Rijk moet zorgen voor rijksbrede samenwerking tussen hen en gaat het bestaande ciso-overleg voorzitten. Bij de uitvoering van zijn taken werkt hij nauw samen met de directie Digitale Overheid, de veiligheidsdiensten, de Rijksbeveiligingsambtenaar, het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

De ciso Rijk valt onder de directie Cio Rijk van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners