Nieuws
10 november 2020

Bits of Freedom vernieuwt toolbox

Bits of Freedom (BoF) lanceert een nieuwe versie van zijn toolbox met tips voor een betere online bescherming. De Nederlandse stichting die zich inzet voor digitale burgerrechten, helpt mensen hiermee hun privacy beter te waarborgen. Bits of Freedom heeft maandenlang met tientallen vrijwilligers gewerkt aan de nieuwe versie van de toolbox.

Bits of Freedom (BoF) lanceert een nieuwe versie van zijn toolbox met tips voor een betere online bescherming. De Nederlandse stichting die zich inzet voor digitale burgerrechten, helpt mensen hiermee hun privacy beter te waarborgen. 

 De ‘Fix je Privacy’-toolbox laat zien welke programma’s geschikt zijn om veilig mee te videobellen. Ook vind je daar een overzicht van tools waarmee je veilig bestanden kunt delen. Verder wordt uitgelegd hoe je veiliger kunt internetbankieren.  

De toolbox helpt ook bij het opschonen van wachtwoorden. Aangeraden wordt een wachtwoordmanager te gebruiken. Kies indien mogelijk altijd voor twee-factorauthenticatie. Een wachtwoord alleen is niet voldoende. Verder wordt het gebruik van een privacyvriendelijke zoekmachine aanbevolen.  

Mensen worden gestimuleerd na te denken over welke appgroepen geschikt zijn voor WhatsApp, en welke beter voortgezet kunnen worden in een veiliger alternatief zoals Signal 
 
Ook is de toolbox geschikt om vrienden, familie of collega’s die minder digitale vaardigheden hebben, te begeleiden bij het verbeteren van hun online veiligheid. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners