Nieuws
23 november 2020

Saas-oplossingen bewijzen meerwaarde tijdens pandemie

Het gebruik van clouddiensten in het bedrijfsleven nam de afgelopen jaren duidelijk toe. De coronacrisis dwong veel bedrijven om voor het eerst een beroep te doen op de cloud om ondersteuning te bieden voor hun thuiswerkers. Volgens Cloud Adoptie Monitor Nederland maakten driekwart van de ondervraagde organisaties in oktober 2019 op een of andere wijze gebruik van clouddiensten. In juli van dit jaar steeg dit percentage gestegen naar 95.

Cijfers die niet onopgemerkt voorbijgaan aan cybercriminelen. Zij maken gretig misbruik van de plotselinge geografische spreiding van het personeel. Dat heeft dit jaar geresulteerd in een forse opleving van het aantal ransomware-aanvallen. Volgens onderzoek door Check Point zijn dergelijke plagen in de afgelopen drie maanden verdubbeld (!) ten opzichte van begin dit jaar.

Er wordt voorspeld dat software-as-a-service (saas) uitgroeit tot het grootste segment van de it-markt. Volgens de prognoses gaat er in 2020 een totale omzet van 116 miljard dollar in deze markt om. Dit is te danken aan het schaalbare karakter van deze cloud-gebaseerde softwareoplossingen die op basis van een abonnement worden aangeboden. De strenge wet- en regelgeving en de noodzaak om de gegevens van thuiswerkers veilig te houden, dragen stuk voor stuk bij aan een overweldigende vraag naar gebruiksvriendelijke saas-oplossingen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners