Nieuws
04 juni 2021

EZK waarschuwt bedrijven proactief bij cyberdreiging

Het Digital Trust Center, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken (EZK), gaat vanaf komend najaar individuele bedrijven proactief informeren over specifieke cyberdreigingen. De informatie is afkomstig van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Dat schrijft demissionair staatssecretaris Mona Keijzer aan de Tweede Kamer.

De roep om informatie te delen met het niet-vitale bedrijfsleven is groot, aldus Keijzer. De dreigingen nemen toe en dus is er volgens haar een dringend belang om het bedrijfsleven bij te praten over specifieke digitale dreigingen en kwetsbaarheden.

Om aan deze informatiebehoefte tegemoet te komen, start het Digital Trust Center (DTC) in het derde kwartaal van dit jaar een informatiedienst voor individuele ondernemers. Tot dusver gaf het centrum voornamelijk algemene informatie. Uiteraard gebeurt de individuele informatievoorziening wel binnen de bestaande juridische mogelijkheden, beklemtoont de bewindspersoon. De informatiedienst werkt volgens vaste processen en procedures en volgens de geldende normen van de rijksoverheid, zoals de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners