Ransomware
Ransomware is een type malware dat data in geïnfecteerde systemen versleuteld. Vervolgens vragen hackers om een aanzienlijk bedrag (meestal in bitcoin) om de blokkering op te heffen zodat de data weer beschikbaar worden.

Veel bedrijven worden getroffen door ransomware. WannaCry en (Not)Petya waren de grote klappers van 2017.  Wat WannaCry zo uniek maakte, is dat het zich binnen no-time wist te vermenigvuldigen. Binnen een paar dagen had het virus meer dan dertigduizend machines aangevallen in tenminste honderdvijftig landen. Zo ook in Nederland. Waar bij WannaCry nog een kill switch was ingebouwd waardoor de aanval werd afgeremd, worden nieuwe varianten zonder kill switch, waarvan Petya het meest recente voorbeeld is, snel gecreëerd en dat vormt een groot risico voor veel bedrijven.

Tijdens Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo komt u meer te weten over de impact en gevolgen, en niet onbelangrijk hoe u zich hiertegen het beste kunt wapenen. Toch geldt helaas vaak dat ontwijken onvermijdelijk is. Daarom des te belangrijker om een strategie en aanpak te bepalen.

Ransomware: The devil hides in the details

wo 1 november | 13:00 - 13:45
Tijdens deze sessie gaan wij niet de verkoper uithangen maar kijken we vanuit het perspectief van de aanvaller naar AV, anti-ransomware en natuurlijk machine learning. Aan de hand van veelvoorkomende voorbeelden en ter plekke gemaakte malware kijken we naar de creativiteit...
Lees meer >>

Mark Loman, Director & Engineer, SurfRight a Sophos company
mark_loman_surfright.jpg
Computable Cafe.jpg

Ransomware-slachtoffers aan het woord: zo pak je het aan

do 2 november | 11:30 - 12:00
Leren van bedrijven die ervaren hebben wat ransomware kan doen met je business. We gaan in deze discussie in gesprek met een administratiekantoor, advocatenkantoor, zorgverzekeraar en Rijkswaterstaat die allen slachtoffer zijn geweest van verschillende ransomware-aanvallen. Wat kunnen we leren van hun ervaring en aanpak?
Lees verder >>Data protection by design

do 2 november | 14:00 - 14:45
Regelmatig worden we geconfronteerd met inbraken in systemen, waarbij vertrouwelijke informatie is buitgemaakt. In veel gevallen doordat de buitenmuren het begeven hebben, waardoor de data voor het grijpen lag. Met een paar eenvoudige technieken is het mogelijk die data aanmerkelijk beter te beveiligen.
Lees verder >>

Eric Nieuwland, Expert Consultant bij Inspearit

eric-nieuwland.jpg

Meer Ransomware

Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners