Seminar
30 oktober | 13:00 - 13:45
Theater 03 Powered by Computable

Cybersecurity-Assessment op basis van Inherente Cyber Risicoanalyse

NOREA heeft in oktober 2019 een vernieuwde versie van de Cybersecurity Assessment gepresenteerd op basis van een Inherente Cyber Risicoanalyse. De inherente Cyber Risicoanalyse (ICR) is gericht op het bepalen van het inherente risicoprofiel van een organisatie op het gebied van cybersecurity. Met andere woorden in welke mate loopt de organisatie een cybersecurity risico, gezien de activiteiten en werkzaamheden die de organisatie uitvoert in de omgeving waarin de organisatie functioneert. Een ICR is daardoor primair gericht op de omgeving van de organisatie en externe dreigingen die hierin een rol spelen, met uiteraard als startpunt (het karakter van) de werkzaamheden die de organisatie uitvoert. De Cybersecurity Assessment (CSA) richt zich vervolgens op het toetsen van de maatregelen die een organisatie –gegeven het risicoprofiel- moet nemen om de weerbaarheid te verhogen.
Cyber Security
Spreker
Peter Kornelisse
Peter Kornelisse
Peter Kornelisse is lid van de NOREA Kennisgroep Cybersecurity. NOREA is de beroepsorganisatie van IT-auditors in Nederland. IT-auditors geven assurance en/of advies over kwaliteitsaspecten van IT.

------------------------------

Wouter-Bas van der Vegt is voorzitter van de NOREA Kennisgroep Cybersecurity. NOREA is de beroepsorganisatie van IT-auditors in Nederland. IT-auditors geven assurance en/of advies over kwaliteitsaspecten van IT.
Exposant
Computable
Hoofdmediapartner

computable-logo-2009-zwart-groot-formaat.jpg

Mediapartners