Seminar
do 1 november | 14:00 - 14:45
Theater 13 Powered by Computable

Wat is de impact van DDoS-aanvallen op de digitale Infrastructuur van NL?

De headlines begin 2018 logen er niet om. Meerdere DDoS-aanvallen gericht op 'uitverkoren' websites schudden Nederland wakker over de gevaren en gevolgen van een DDoS-aanval. Maar wat is de echte impact van een DDoS aanval?

NBIP (Nationale Beheerorganisatie Internet Providers) doet samen met SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) onderzoek naar de aantallen en typen aanvallen in Nederland. Tijdens deze sessie maakt NBIP de eerste resultaten bekend.

Bijvoorbeeld hoeveel procent van de bedrijven doelwit is van een DDoS-aanval? Wat de schade is, gelet op omzet en de duur van de aanvallen en hoe vaak er sprake is herhaalde aanvallen op hetzelfde bedrijf.

NBIP gaat ook in op de bestrijding van DDoS en deelt informatie over haar eigen initiatief NaWas.
Cloud Computing
Cyber Security
Privacy, Governance & Risk Management
Spreker
Gerhard van der Bijl
Octavia de Weerdt
algemeen directeur, NBIP
Octavia de Weerdt is de algemeen directeur van NBIP (Nationale Beheersorganisatie Internet Providers). NBIP is een initiatief van de Nederlandse Internet Providers en is een non-profit organisatie. Het is de beheerder van NaWas - de enige nationale Nederlandse DDoS-Wasstraat. NBIP fungeert ook als verbindende partner voor publieke en zakelijke kennisuitwisseling en helpt partijen met tapverzoeken van opsporingsdiensten. Octavia de Weerdt heeft een it-ondernemersachtergrond met opleiding en ervaring op het gebied van hosting, cloud en cyber security.
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners