Seminar
wo 31 oktober | 15:00 - 15:45
Theater 15 Powered by Computable

De gevaren van IoT. Hoe minimaliseer je de risico's voor je organisatie?

IoT is enorm in opkomst. Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van smart-devices die gekoppeld zijn aan internet. Dat zorgt voor veel gemak en nuttige toepassingen, maar de beveiliging en het beheer van die devices schieten er vaak bij in.
Aad van Boven, directeur en mede-oprichter van SecureMe2, gaat in op praktijkvoorbeelden in het mkb en de zorg. Hij laat onder meer zien hoe een ziekenhuis de fout in ging bij het koppelen van medische apparatuur, waardoor de beveiliging van patiëntgegevens in gevaar kwam.

Van Boven geeft bedrijven en instellingen inzichten in hoe ze zonder grote investeringen direct hun IoT-beheer en -beveiliging kunnen verbeteren. Aan bod komen onder andere:

- De relatie tussen organisatie, mensen en techniek
- De rol en gevaren van moderne 'connected' apparatuur in organisaties
- Wat zijn passende maatregelen en hoe check je de effectiviteit ervan?
- Minimaliseren van de impact als maatregelen toch falen
Cyber Security
Data Science & Management
ITSM & Control
Spreker
Aad
Aad van Boven
CEO, SecureMe2
Aad van Boven heeft een operationele achtergrond bij verschillende organisaties in de sectoren telecom, energie en zorg. Beschikbaarheid, performance en veiligheid van ict-infrastructuren vormen de rode draad in die functies.Van 2008 tot en met 2016 was Van Boven actief als zelfstandig programma- en projectmanager voor het vlot trekken van complexe vastgelopen ict-projecten waarbij Security- en Privacy-by-Design het uitgangspunt was.In 2016 startte hij het bedrijf SecureMe2 op dat als doel heeft om met behulp van de juiste technische en beleidsmatige ingrepen het mkb weerbaar te maken tegen de alsmaar toenemende golf aan cyberdreigingen.
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners