Seminar
wo 1 november | 11:00 - 11:45
Theater 11: Seminars powered by Computable

AI or Die

Zorgt Artificial Intelligence (AI) voor het einde van de mensheid? Verschillende denkers en innovators, zoals natuurkundige Stephen Hawking, filosoof Nick Bostrom en Tesla-man Elon Musk, hebben recentelijk voorspeld dat de opkomst van kunstmatige intelligentie het einde van de mensheid betekent. Maar is dat wel zo?

Alix Rübsaam focust zich in haar huidige onderzoek op het snijvlak van mens en technologie, met name waarbij de technologie het functioneren van de mens aanvult en verbetert. De huidige technologie grijpt steeds verder in in ons handelen en kan ons denken zelfs gedeeltelijk overnemen. Wat betekent het dan nog om mens te zijn? In deze context onderzoekt Alix onder andere de sociale en culturele impact van AI en autonome wapens (drones). Als drones vooraf geprogrammeerd zijn om autonoom te handelen, waar ligt dan nog de grens van de mens?
Data Science & -Management
Spreker
Alix Rübsaam, PhD-kandidaat, Universiteit van Amsterdam
Alix Rübsaam is onderzoeker op het gebied van het post-humanisme en de filosofie van technologie. Ze is een PhD-kandidaat aan de Universiteit van Amsterdam en momenteel betrokken bij de Amsterdam School for Cultural Analysis. Ze geeft lezingen over onderwerpen als disruptie, HR en Artificial Intelligence, waarbij de nadruk altijd ligt op het het grensgebied tussen computer en mens.
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners