Seminar
do 2 november | 13:00 - 13:45
Theater 11: Seminars powered by Computable

Strategisch transformeren van een 3 miljard Euro inkoopproces bij Defensie

Aanbestedingen binnen de overheid zijn complex en vragen veel kennis van regelgeving. Bij Defensie is dit extra complex vanwege een grotere diversiteit aan aanbestedingsmogelijkheden en de bijzondere eisen die gesteld worden aan materieel en diensten ivm met inzetbaarheid 24/7 en over de hele wereld. Tot voor kort werd dit proces nauwelijks digitaal ondersteund en de behoefte bij de inkopers aan betere IT-ondersteuning was groot. Uiteraard zijn er rijksbrede toepassingen (TenderNed en TED) maar die dekken niet de totale specifieke behoefte van Defensie af. In 2015 is daarom aan de markt gevraagd om een oplossing. Alleen leveranciers van SAAS-oplossingen deden een aanbieding. In dit verband waren er twee grote uitdagingen:

- Hoe krijgen we een veilige SAAS-oplossing die acceptabel is binnen het securitybeleid van Defensie?
- Hoe krijgen we de drukke inkoopgemeenschap zo ver dat zij zich de nieuwe inkooptooling eigen maken?

Waar staat defensie nu? Alle inkopers zijn inmiddels opgeleid en werken in meer of mindere mate met de inkooptool Negometrix.
Terugkijkend is het een uiterst positieve en leerzame reis geweest voor zowel inkopers als de IT-organisatie van Defensie; met een strakke blik op de bedoeling en niet zozeer op de techniek en het systeem als zodanig.
Cyber security
Cloud Computing
Digital Workspace
Spreker
Gertie Arts, Chief Defense Procurement Support Division, Ministry of Defense & Pascal van Bentum, Di
Gertie Arts - Managing the Procurement Support Division, responsible for a.o.: providing professional advise to 400+ procurement specialists working in various locations in the Netherlands; providing the knowledge infrastructure enabling defense procurement specialists to retrieve and extract professional lessons learned from the defense procurement practise; improving the level of professionalism within the defense procurement domain; digitizing the administrative procurement processes in general and implementing and improving SAP ERP into the defense procurement domain in particular.

Pascal van Bentum - Al meer dan 30 jaar is Pascal van Bentum werkzaam binnen de rijksoverheid op het snijvlak van wetswijzigingen, reorganisaties en nieuwe informatievoorziening. Pascal heeft daarbij vele verschillende rollen vervuld op het gebied van complexe implementaties, beleidsadvisering, informatievoorziening, systeemontwikkeling, competentie- en projectmanagement. Hij legt daarbij altijd de verbinding tussen de IT-organisatie, professionele gebruikers, management en beleid. Zijn expertise ligt vooral in inkoop, logistiek en financiën. Sinds 1986 is hij werkzaam bij CGI. Hij is verantwoordelijk voor kennisontwikkeling binnen het defensie domein en de vormgeving van de juiste IT-toepassingen.
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners