Seminar
wo 1 november | 13:00 - 13:45
Theater 14: Seminars powered by Computable

Ransomware: The devil hides in the details

Als het over ransomware gaat buitelen beveiligers over elkaar heen om te melden dat hun oplossing ineens wel bescherming biedt. Kijk maar naar de thema's van andere seminars tijdens deze vakbeurs. De ene na de andere 'nieuwe' technologie wordt geïntroduceerd en u als bezoeker kan zich geen wijs maken van de gemaakte beloftes - alles lijkt op elkaar.

Tijdens deze sessie gaan wij niet de verkoper uithangen maar kijken we vanuit het perspectief van de aanvaller naar AV, anti-ransomware en natuurlijk machine learning. Aan de hand van veelvoorkomende voorbeelden en ter plekke gemaakte malware kijken we naar de creativiteit van virusschrijvers en waarom machine learning niet zaligmakend is.
Cyber security
Privacy, Governance & Risk Management
Spreker
Mark Loman, Director & Engineer, SurfRight a Sophos company
"In 2015 werd mijn bedrijf SurfRight door Sophos overgenomen, en sindsdien is er eigenlijk niets veranderd in mijn dagelijkse werk: ik richt mij namelijk nog steeds op het ontwikkelen van defensieve technieken om hackers buiten de deur te houden en 'besmettingen' van een netwerk of computers te voorkomen. En mocht een cybercrimineel onverhoopt toch weten binnen te dringen, proberen we hem met 'onze' technieken ook zoveel mogelijk te frustreren zonder dat de computergebruiker hier last van heeft.

Op dit moment zijn we druk bezig met Intercept X 2.0, een nieuwe versie van ons ijzersterke Intercept X platform. In de nieuwe versie die in het najaar wordt gelanceerd, verfijnen we o.a. de bescherming tegen code-injecties door staatshackers. Daarnaast wordt het voor aanvallers nog lastiger om systeemwachtwoorden te stelen en zullen achterdeurtjes in vertrouwde bestanden nog sneller worden opgemerkt. Hackers moeten volledig outside the box te werk om ongezien te blijven. In de nieuwste versie is ook de machine learning-technologie van Invincia opgenomen, het bedrijf dat Sophos begin 2017 overnam."
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners