Een efficiënte digitale leer- en werkomgeving bij de Marnix Academie. Wie, wat, waar en natuurlijk hoe?

Door: Finalist
06-04-2017 | Finalist | pdf | NL | Reference Case
Een efficiënte digitale leer- en werkomgeving bij de Marnix Academie. Wie, wat, waar en natuurlijk hoe?

De Marnix Academie in Utrecht is de grootste zelfstandige pabo van Midden-Nederland. De Marnix Academie ondersteunt de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten met diverse systemen, zoals studentinformatiesystemen, roosterapplicaties, administratiesystemen et cetera. Het geheel van systemen die het studenten, docenten, medewerkers en gasten van de Marnix Academie mogelijk maakt om hun activiteiten uit te voeren, wordt een digitale leer- en werkomgeving genoemd.

Een digitale leer- en werkomgeving is geen systeem of applicatie, maar een set digitale diensten. De Marnix Academie liep er tegenaan dat deze applicaties volledig los van elkaar stonden en dus geen informatie uitwisselden met elkaar. Ook had elke applicatie een aparte inlog en waren er overlappende functionaliteiten. Reden genoeg om een nieuw DLWO te realiseren.

Download deze reference case, inclusief mooie procesvideo's, en zie hoe Finalist de Marnix Academie heeft geholpen bij het de realisatie van een nieuwe, efficiënte digitale leer en werkomgeving.

MyExpo

Login voor uw persoonlijke MyExpo omgeving.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?