Whitepaper samenvatting

Hoe gegevensdiefstal door vertrekkende medewerkers tegen te gaan

Hoe gegevensdiefstal door vertrekkende medewerkers tegen te gaan
Denk aan gegevensdiefstal door werknemers die op het punt staan het bedrijf te verlaten. In de huidige digitale wereld gaat het probleem van gegevensdiefstal door vertrekkende medewerkers veel verder dan het stelen van de namen van enkele klanten of een productontwerpschets. Het kan het verlies betekenen van gigabytes aan kritische bedrijfsinformatie en wettelijk beschermde informatie zoals gegevens van klantenkaarthouders. Bovendien hebben ex-medewerkers nog meer mogelijkheden om de gegevens die ze stelen te gebruiken, ze kunnen die ook gebruiken tegen hun voormalige werkgevers, lekken naar concurrenten, verkopen aan de hoogste bieder of gewoon publiceren op het internet.

Werknemers die gevoelige bedrijfsinformatie meenemen wanneer ze hun baan beëindigen, lijken misschien een nachtmerrie, maar het is eigenlijk een veelvoorkomend horrorverhaal. Zo blijkt uit Biscom's onderzoek dat één op de vier respondenten gegevens meenam bij het verlaten van een bedrijf. Voorbeelden zijn gemakkelijk te vinden in de krantenkoppen; kijk maar naar de recente cases met Uber of Gucci.

Organisaties worden zich bewust van deze dreiging: Volgens Kaspersky's IT Security Risks Survey 2017 zegt 52% van de bedrijven dat werknemers hun grootste zwakte zijn op het gebied van IT-beveiliging. Als u nog niet bij deze 52% zit, is het hoog tijd om te beginnen vertrekkende werknemers te behandelen als een reële bedreiging.

In dit eBook nemen we u mee door de meest voorkomende redenen waarom vertrekkende werknemers kunnen veranderen in een nachtmerrie, hun motieven kunnen identificeren, de manieren kunnen bekijken waarop ze uw gegevens kunnen stelen, en enkele tips kunnen geven die u kunt gebruiken om het risico van diefstal van gegevens van werknemers te beperken.
download
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 03-10-2018
Bestandstype: pdf
Document: E-book
Taal: EN
Gepubliceerd door: UBM Nederland BV

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners